Klubbens utstyr

Alle medlemmer av Egersund Undervannsklubb kan bruke klubbens utstyr etter følgende retningslinjer. Alt utstyr skal behandles som ens eget utstyr. For å ha en velfungerende klubb må utstyret være i orden. Meld derfor alltid fra om skader eller liknende, slik at dette kan ordnes raskt.

Kompressor

Vi har en Bauer kompressor med 230 liter/minutt kapasitet, som serverer ren pusteluft til medlemmer og besøkende. Kompressoren er tilkoblet vår flaskebank som har en kapasitet på 75000 liter luft. Dette gjør at det er både enkelt og raskt å fylle luft hos oss.

I tillegg har vi «continous flow» Nitrox-fylling som kan gi fra 22% til 38% Nitrox. Dette er kun tilgjengelig for klubbens medlemmer med nødvendig opplæring.

Medlemmer som har fått innføring i bruk av kompressor og flaskebank kan fylle luft selv, men andre kan få fylt luft etter avtale for kr 100,- per flaskesett. Medlemmer som ikke har luftkort betaler kr 50,- per flaskesett. Luftkortet er personlig, og «kameratfylling» aksepteres ikke, brudd på dette medfører inndragning av luftkortet ut året.

All luft og nitrox-fylling skal loggføres i loggbøkene.

Dykkebåt

Klubben har en PolarCirkel 685 Work med 200 Hk utenbordsmotor som brukes til klubbturer. Deltakelse på klubbtur er gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer kan være med på klubbturer for kr 100,-. Alle deltakere (bortsett fra dedikert båtfører) deler på bensinkostnader. Båten er utstyrt godt utstyrt med ekkolodd, kartplotter og autopilot. Godkjente båtførere og instruks finnes her.

O2-koffert

Vår O2-koffert er med oss på alle klubbturer, og kan også benyttes av klubbens medlemmer til private turer.  Kofferten inneholder også VHF, GPS og sjekkliste for alarmberedskap.

Båthenger

Vi har en båthenger som primært brukes for å ta dykkebåten opp og på vann. Denne er tilgjengelig for bruk til medlemmer når den ikke er i bruk i klubbsammenheng etter avtale med styret.