Dykking

Siden mennesket så ut over havet første gang, har man hatt et ønske om å komme seg under vann for å samle mat eller utforske. I begynnelsen dykket man uten noen form for utstyr, men det har utviklet seg frem til i dag hvor man oppholde seg under vann i lange perioder og fortsatt holde seg varm og komfortabel.

From birth, man carries the weight of gravity on his shoulders. He is bolted to earth. But man has only to sink beneath the surface and he is free. (Jacques-Yves Cousteau)

I Egersund Undervannsklubb driver vi med fridykking og sportsdykking. Ved fridykking bruker man vanligvis bare dykkemaske og svømmeføtter, og avhengig av hvor man dykker – noe som gjør at man holder seg varm. Sportsdykking foregår vanligvis med tørrdrakt eller våtdrakt og trykkluftsflasker. Enten man er i bassenget for å spille undervannsrugby eller står med hodet først ned i taren for å utforske plante- og dyrelivet, har vi til felles at vi liker oss godt under vann. Hvis du er interessert i å dykke i Egersund anbefaler vi at du tar en kikk på Dykkesteder i Egersund og blir med oss på et Klubbdykk.